all-over-press

Fyring med olje blir forbudt fra 2020

For å redusere klimagassutslippene blir det forbudt å fyre med fossil olje og parafin fra 2020 i Norge - Har du forberedt deg?

Visste du at å fyre med fossilt brensel (olje eller parafin) er noe av det mest klimaskadelige du kan gjøre som privatperson? Heldigvis finnes det svært gode erstattere for din gamle oljefyr på markedet, som er miljøvennlige og gir en betydelig lavere kostnad til oppvarming og varmtvann.

ENOVA ØKER STØTTEN UT 2018

Har du en oljefyr og fyrer med fossil olje i dag, må du altså finne et alternativ til oppvarming innen 2020. Enova ønsker å bidra til at befolkningen i Norge kommer raskt i gang med kutting av klimagasser og har derfor økt støtten de gir i 2018. Bytter du til en fornybar varmeløsning, som for eksempel en varmepumpe, kan du ut 2018 få inntil 50 000,- i tilskudd av Enova.  om fyringskalkulatoren til Enova å beregn hvor mye du kan spare og hvor lang inntjeningstiden vil være.

STØTTEN HALVERES I 2019 OG AVVIKLES I 2020

Hvis du fjerner oljefyr i boligen din innen utgangen av 2018, kan du få et fast beløp på 20 000 kr. Hvis du samtidig installerer en fornybar energikilde, er dette også noe du kan få støtte for. Støtten for å fjerne oljefyr og oljetank halveres i 2019 og avvikles helt i 2020. 

OM LUFT-VANN VARMEPUMPER

Luft til vann varmepumpen tar i bruk luften utendørs og er en tryggere, renere og billigere varmekilde enn olje. Husholdninger som i dag bruker en oljefyr, har allerede den infrastrukturen som skal til for å ta i bruk en luft/vann varmepumpe. Under tilpassede forhold kan en luft-vann varmepumpe halvvere strømforbruket for varne og varmtvann i husholdningen, og fordi virkningsgraden er så høy er en luft til vann varmepumpe en trygg investering som betaler seg selv. For oss i skandinavia som er vant til kalde forhold under vinterhalvåret er det også betryggende å vite at varmepumpen også fungerer ned til  -28 °C. 

Fordeler med luft-vann varmepumper:

  • Perfekt som erstatning i boliger med oljefyr der det allerede eksisterer et vannbårent system
  • Rimeligere alternativ enn væske-vann investering, fordi det ikke er noen borekostnader involvert
  • Miljøvennlig - svært gunstig energiløsning med lite utslipp
  • Økt P-rom areal ved utskift fra oljefyr kan gi økt verdi på boligen
  • Enkelt og raskt å innstallere
  • Luften utendørs som er varmekilden, er alltid tilgjengelig
  • Høy komfort, meget god varmefordeling, jevn innetemperatur og godt inneklima
  • Store kostnadsbesparelser

Kinnan fører luft til vann varmepumper fra Panasonic og Bosch, som er en av de absolutt mest energieffektive løsningene på markedet. lesmer om vårt utvalg av luft-vann varmepumper, eller kontakt oss dersom du ønsker hjelp til å velge riktig varmepumpe!

Få hjelp til å velge riktig varmepumpe

Takk for din henvendelse!

En av våre representanter tar kontakt med deg fortløpende. 

Vis skjema igjen

(error)

(error)

(error)

(error)

(error)
* Obligatorisk felt