Arctus avfukter

Arctus er et svenskt merke utviklet og designet av Albion Nordic AB. Albion Nordic har levert og støttet inneklima løsninger siden midten av 80-tallet. Arctus representerer design, skandinavisk kvalitet, funksjonalitet, energieffektivitet og riktig inneklima 365 dager i året.

Logo: arctus
Arctus Fenja 20

Arctus Fenja 20

Fenja 20 er en moderne luftavfukter fra Arctus der design kombineres med brukervennlighet.

  • Energimerke:
  • Wifi:
Logo: arctus
Arctus Fenja 25

Arctus Fenja 25

Den nyeste avfukteren fra Arctus med nye smarte funksjoner som tørkefunksjon for tøy og 4D-filter som forhindrer mugg, sopp og bakterier.

  • Energimerke:
  • Wifi:

Usikker på valg av avfukter?

Ta kontakt med oss så vil en av våre dyktige installatører ta kontakt med deg for en uforpliktende prat. Vi hjelper deg gjerne med å finne løsningen som passer perfekt til deg og dine behov. 

 

KONTAKT OSS

Om avfuktere

Du bruker en avfukter for å unngå å få et luftproblem, ikke bare når du har et fuktproblem.

Avfuktere egner seg i alle temperaturer, fra pluss 30 grader og helt ned til 0. Avfukteren er aller mest effektiv i normale stuetemperaturer altså fra 15 grader og opp til 30 grader. De er egnet godt til hjelp til tørking av klær og den kan ionisere luften for å rense den og fjerne vond lukt. De fleste avfuktere kan brukes i stillemodus for et lavest mulig lydnivå og de er laget for å bruke minst mulig strøm. De fleste er også utstyrt med HEPA-fliter for å rense luften for pollen, forurensninger og støv. Altså er avfuktere bra for både miljøet og lommeboken din.

For høy luftfuktighet kan forårsake problemer

Så mange som hver tredje husstand har i en eller annen form problem med fuktighet, mugg eller sopp på eiendommen sin. Dette kan forekomme i kjelleren, på badet, på vaskerommet, i rom med dårlig ventilasjon og i for eksempel i krypkjeller. Fukt kondensert på overflater kan produsere mugg eller sopp som merkes med at det blir flekker og/eller dårlig lukt.

Hvorfor oppstår det fuktproblemer? 

Problemet oppstår når eiendommen ikke er i stand til å avfukte luften ved ventilasjon, solvarme eller via oppvarming. Det er lett å rette opp i dette ved hjelp av en avfukter, bedre ventilasjon og oppvarming. Uten behandling av problemet kan det være helseskadelig for både deg og boligen din.

Hvordan finner du ut om du har et fuktproblem i huset ditt?

Det enkleste er at du bruker lukten og synet ditt. Dersom du for eksempel har dugg på vinduet eller fuktflekker på kjellerveggen kan dette være tegn på høy luftfuktighet. Ofte kan du også legge merke til at det lukter fuktig eller litt merkelig dersom det er høy luftfuktighet i et rom. Det finnes fuktmålere som du kan teste med dersom du ønsker å vite nøyaktig hvilken luftfuktighet du har i huset.