Arctus luftrenser

Arctus er et svenskt merke utviklet og designet av Albion Nordic AB. Albion Nordic har levert og støttet inneklima løsninger siden midten av 80-tallet. Arctus representerer design, skandinavisk kvalitet, funksjonalitet, energieffektivitet og riktig inneklima 365 dager i året.

Usikker på valg av luftrenser?

Ta kontakt med oss så vil en av våre dyktige installatører ta kontakt med deg for en uforpliktende prat. Vi hjelper deg gjerne med å finne løsningen som passer perfekt til deg og dine behov. 

KONTAKT OSS

Om luftrensere

Luftrenser er et produkt som brukes til å redusere mengden av forskjellige typer partikler i luften hvor den er plassert. Partiklene kan både være synlige og usynlige for oss.

Hvilke partikler fjerner en luftrenser?

Først og fremst er det viktig å presisere at en luftrenser ikke kan fjerne partiklene fra et rom totalt, men redusere mengden av de. En partikkel kan variere fra noen millimeter i størrelse ned til en milliondels millimeter. En stor mengde av partiklene du finner i hus kommer inn gjennom ventilasjonen, vinduer og dører. Partikler som finnes innendørs fra før er for eksempel tekstiler, rengjøringsmiddel, plast, tobakksrøyk, matlagingsos etc.

Hvorfor trenger vi luftrensere?

Det generelle svaret er at mengden ikke-naturlige partikler øker i tråd med vår utvikling av velferdssamfunnet. Kær, tekstiler, vaskemidler og ting er eksempler på partikler man finner innendørs. Ventilasjon, vinduer og dører i en bolig sprer også partikler fra utendørsluften inn i huset ditt. Forurensning av ulikt slag og pollen er eksempler på partikler utenfra som når boligen din. Hvordan akkurat du påvirkes av partikler i din bolig avhenger av hvilken fysisk form du er i og din helsetilstand men også av mengden forurensning og om det er farlige stoffer også videre. Med en luftrenser kan du redusere mengden skadelige partikler og den vil derfor på sikt være en god investering for både helse og velvære.