varmepumpe.

Varmepumpe som aircondition på sommeren

Det er en vanlig oppfatning at det er dyrt å bruke varmepumpe til nedkjøling på sommeren, og at man da bruker like mye energi som på vinteren slik at vinningen går opp i spinningen. Dette er helt feil, det er derimot lurt å bruke den til kjøling på varme sommerdager, og man sikrer også god sirkulasjon av luften i ellers varme, tette rom.

En varmepumpe er glimrende til avkjøling- og gir et bedre inneklima

I mange nye hus kan det bli veldig varmt på sommerdager hvor sola steker på vinduene, og for mange frister det å ha et deilig, svalt inneklima. Har du varmepumpe er den derfor glimrende å bruke som aircondition på sommeren.

Varmepumpen bidrar til å rense luften for pollen og støv, og vil gjøre en merkbar forskjell på inneklimaet når pollensesongen setter i gang. Man får også bedre rotasjon i luften. Moderne luft til luft varmepumper har også en lufttørkingsfunksjon som bidrar til å holde temperaturen kjølig. Tørr luft føles kjøligere enn fuktig luft, og i Norge trenger man vanligvis bare bruke tørkefunksjonen for å holde temperaturen behagelig innendørs. Det er bare på de varmeste dagene om sommeren man trenger å bruke varmepumpens kjølefunksjon. Det er derimot mange som ikke bruker denne funksjonen på varmepumpa, enten fordi de ikke vet om den eller at de tenker at strøm besparelsen de har gjort på vinteren vil være forjeves. Men dette stemmer ikke, varmepumpa bruker nemlig betydelig mindre energi på å kjøle ned lufta på sommeren, enn å varme den opp på vinteren.

Bruker mindre energi på sommeren

Varmepumpen virker ved at et kuldemedium gir fra seg varmeenergi når det ekspanderer fra væske til gass. Det er kompressoren som tar seg av kompresjonen i en varmepumpe og som flytter mediet i rørene mellom inne- og utedel. Når varmepumpa kjører om vinteren hentes varme utenfra og pumpes ut til elementer i innedelen. Når viften blåser luft over disse spres varm luft ut i rommet. Viften på utedelen blåser da kald luft. Om sommeren kan man enkelt og greit snu prosessen, slik at varmen hentes fra inneluften og flyttes til utedelen.

Om vinteren har varmepumpa en mye hardere jobb å gjøre enn om sommeren. Dette kommer av at temperaturforskjellen er mye større. Vinterstid kan denne forskjellen være opp mot 30 grader, om sommeren er det kun noen få grader. Man reverserer rett og slett prosessen slik at det avgis nedkjølt luft fra innedelen. Dette gjøres enkelt ved å sette varmepumpen i kjølemodus ved hjelp av fjernkontrollen. Dersom man velger å sette varmepumpen i automodus vil varme slås på når det er varmebehov og aircondition komme på ved kjølebehov.

 

Fordeler ved å bruke varmepumpe til kjøling:

punkt1 Bedre inneklima ved at luften roteres

punkt2 Lavt energiforbruk

3 Man får en jevn temperatur

4 Man får avkjøling uten å åpne vinduer og dører, som er bra for pollenallergikere

Gratis befaring

Vi tilbyr gratis befaring for varmepumpe og hjelper deg gjerne med å finne en varmepumpe tilpasset boligen din og de behov du måtte ha. Veiledningen du mottar er basert på hvilken modell som vil være mest optimal ift. klimaet du bor i samt plassering og plassbehov i boligen din. Bestiller du en gratis befaring vil en av våre autoriserte installatører ta kontakt med deg for en uforpliktende prat. Befaring tilpasses etter deg og du kan når som helst velge å kansellere. Etter befaring vil du motta uforpliktende tilbud med pris inkludert montering.

  for kontaktskjema.