top of page

17 enheter i i boligkompleks valgte Animair Delta varmepumper

Pyntestuen er et leilighetskompleks i Sandefjord, som eies og driftes av en stiftelse. Forretningsføreren for Pyntestuen ønsket å at de kunne tilby leietakerne og installere varmepumper i leilighetene. Valget av varmepumper falt på Animair Delta, levert av den lokale varmepumpeinstallatøren, Hivako AS.


Boligkomplekset Pyntestuen har fått navnet sitt på bakgrunn av at området har utgangspunkt i en husmannsplass med samme navn. Her brukte langveisfarende kirkegjengere og stanse for å stelle seg litt, før de skulle i kirken som ligger like ved.


Opprinnelsen for Pyntestuen i dagens form, var et ønske om å bygge boliger for eldre, hvor de kunne leie leiligheter tilrettelagt for alderdommen. Det er en stiftelse som eier bygningene, som i dag består av 30 leiligheter. Det er svært populære boliger hvor det til enhver tid er ventelister for leiligheter. Aldersgrensen for å flytte inn er 65 år.Forretningsfører for Pyntestuen, Leif Harald Børnick, ønsket å se på mulighetene for å oppgradere leilighetene med varmepumper. Dette både med tanke på komfort, og som en mer energivennlig oppvarming. Han forteller at han sendte inn et kontaktskjema for varmepumper via nett. Skjemaet ble besvart av varmepumpekjeden Klimaekspertene, og håndtert av den lokale klimaeksperten i Sandefjord, Hivako AS.


Helge Hoff hos Hivako kontaktet Børnick med tilbud om en uforpliktende befaring for boligene. Sammen gikk de gjennom de forskjellige leilighetene for å finne gode plasseringer for varmepumper.


Leif Harald Børnick er svært fornøyd med samarbeidet med Idar Harnes fra Hivako AS

Grundig gjennomgang

Etter befaring presenterte Hivako tilbud på Animair Delta varmepumper. Dette ville være en svært god modell i forhold til leilighetenes areal og oppvarmingsbehov. Beboerne fikk også en presentasjon av modellen Delta 35 fra Animair i et fellesmøte. Når valget for modell var tatt, fikk leietakerne tilbud om å kjøpe varmepumpe til en subsidiert pris. Det ble gjort en fordeling av investeringskostnaden mellom Pyntestuen og hver enkelt leietaker.


Leveransen

I alt 17 av beboerne ønsket at det ble installert varmepumpe i dere leilighet. Valget falt på hvite Animair Delta for samtlige leiligheter. Anleggene ble bestilt, og det var Hivako AS som foretok monteringene. For endel av leilighetene var det relativt enkel installasjon, mens andre hadde mer krevende monteringer. En del av byggene består av svært tykke og armerte murvegger, og enkelte steder har det også vært behov for en del innvendig rørstrekk.


Animair Delta 35 montert i leiligheten til Britt Berger i Pyntestuen

Britt Berger er en av beboerne i 3. etasje i Pyntestuen. Hun satte pris på det gode tilbudet for varmepumpe. Hun viser oss gjerne inn for å se hvordan varmepumpen ble montert i hennes leilighet. Hun er svært fornøyd med varmeeffekten pumpen gir, og ikke minst med at den er så stillegående. Hun vil gjerne trekke frem selve monteringsarbeidet, for hun var svært imponert over jobben som ble utført.


Børnick forteller at han er svært tilfreds med arbeidet som Hivako har utført. De har virkelig stått på for å gjøre pent og ryddig arbeid, både utvendig og innvendig, sier han. Han ønsket i utgangspunktet ikke varmepumpe i sin egen leilighet, men etter og ha hørt erfaringene fra øvrige leietakere, har han også bestilt installasjon. Han har forventninger til en jevnt god temperatur og en lavere strømregning etter at installasjonen er utført.


Monteringsjobben

Idar Harnes hos Hivako forteller at Animair varmepumpene er enkle å montere. Han synes at det har vært en veldig kjekk jobb å montere varmepumper i Pyntestuen. Trivelige leietakere har utvist stor tålmodighet, spesielt der hvor det har vært behov for å bore seg gjennom tykke murer. Det blir mye støv med slike jobber sier han, og poengterer at de er nøye med å rydde opp etter seg.


Animair Delta 35 inne- og utedeler i Pyntestuen

Han forteller også at det er spesielt hyggelig å tilby Animair Delta varmepumper, som kommer med hele 7 års forsikring for privatkunder. Det gjør disse pumpene til en trygg investering for godt inneklima i lang tid.


Comments


bottom of page